Zamów powyżej 100 € i zyskaj tańszą dostawę!

+421 950 333 113info@handymade.pl

Karta techniczna

TDS · TEN110

Karta techniczna – Sodium Coco Sulfate (SCS)

Karta techniczna do produktu Sodium Coco Sulfate (SCS), wystawiony przez Handymade.

Kod produktu
TEN110
Data wystawienia
29 października 2026
Status
Ważnydokument produktowy bez ograniczenia czasowego

01Ogólne dane identyfikacyjne

ParametrWartość
Kod HS34023990
Botaniczne źródłoCocos nucifera, Elaeis guineensis
Barwa produktuBiała
Kraj pochodzeniaNiemcy
JakośćJakość kosmetyczna
Metoda przetwarzaniaEsteryfikacja, Neutralizacja
Pochodzenie produktuRoślinny
PrzechowywaniePrzechowywać w chłodzie, Chronić przed wilgocią, Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, Chronić przed mrozem

02Parametry formulacji

ParametrWartośćJednostka
Bez zawartościparabenów, konserwantów, tlenku etylenu (EO), formaldehydu i donorów formaldehydu, EDTA, ftalanów, składników z GMO, silikonów
Faza formulacjiFaza wodna
Funkcja w formulacjiSurfaktant
Charakter jonowyAnionowy
KompatybilnośćSurfaktanty anionowe, Surfaktanty niejonowe, Surfaktanty amfoteryczne, Neutralne pH, Alkaliczne pH
Obszar zastosowaniaTwarz, Włosy, Skóra głowy, Ciało, Ręce, Jama ustna / pielęgnacja zębów
Rekomendowana temperatura przetwarzania< 50°C
Rekomendowany zakres dawkowania5 – 40%
Rekomendowany zakres pH formulacji5,5 – 7,5
ZastosowanieMydła, Kule do kąpieli i sole, Środki czyszczące do domu, Pielęgnacja ciała, Pielęgnacja włosów, Preparaty prysznicowe i kąpielowe, Pranie i pielęgnacja tekstyliów, Zmywanie i kuchnia
RozpuszczalnośćRozpuszczalne w wodzie
Typ aplikacjiRinse-off
Odpowiedni dlaTłustej skóry, Normalnej skóry, Włosów skłonnych do przetłuszczania się

03Zrównoważoność i certyfikacje

ParametrWartośćJednostka
BiodegradowalnośćŁatwo biodegradowalne (OECD 301)
Certyfikat producentaCOSMOS Approved, NATRUE Approved
Wskaźnik składników naturalnych (NI ISO 16128)0,00
Wskaźnik składników naturalnego pochodzenia (NOI ISO 16128)1,00
Zawartość odnawialnego węgla (RCC)100%

04Regulacja i bezpieczeństwo

ParametrWartość
AlergenyProdukt nie zawiera znanych alergenów skórnych., Produkt nie zawiera żadnych z alergenów zapachowych wymienionych w załączniku III rozporządzenia (WE) nr 1223/2009 w bieżącym brzmieniu, w tym w rozporządzeniu Komisji (UE) 2023/1545.
BSE/TSEProdukt nie zawiera materiałów pochodzenia zwierzęcego i biorąc pod uwagę brak materiałów pochodzenia zwierzęcego i proces produkcji, można wykluczyć zanieczyszczenie lub skażenie krzyżowe BSE/TSE.
CITESProdukt nie jest pozyskiwany z gatunków zagrożonych wymienionych w załącznikach Konwencji CITES i dlatego nie wymaga certyfikacji CITES.
Klasyfikacja CMR produktuProdukt nie jest klasyfikowany jako kancerogenny, mutagenny ani toksyczny dla reprodukcji (CMR) zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1272/2008.
Tlenek etylenuTlenek etylenu nie jest używany podczas produkcji tego produktu.
GMOProdukt bez GMO.
Klasyfikacja według CLPSubstancja jest klasyfikowana zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1272/2008 (CLP) i zawiera substancje niebezpieczne. Szczegółowe informacje o składzie, klasyfikacji i bezpiecznym obchodzeniu się znajdują się w karcie charakterystyki (SDS), która jest dostępna na żądanie.
Mikroplastiki (UE 2023/2055)Produkt nie zawiera celowo dodanych syntetycznych polimerycznych mikrocząstek zgodnie z rozporządzeniem Komisji (UE) 2023/2055.
NanomateriałyPodczas produkcji tego produktu, zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1223/2009, nanomateriały nie są używane, dodawane ani nie są tworzone.
Zawartość składników CMRProdukt nie zawiera żadnych składników sklasyfikowanych jako kancerogenne, mutagenne lub toksyczne dla reprodukcji (CMR).
Zawartość VOCNie przewiduje się obecności lotnych związków organicznych (VOC) w produkcie.
Napromienianie promieniowaniem jonizującymProdukt nie był poddany promieniowaniu jonizującemu na żadnym etapie przed, podczas ani po produkcji.
ParabenyProdukt nie zawiera parabenów.
PiktogramyGHS05 Żrące (skóra, materiały)
Proposition 65Żaden ze składników tego produktu nie jest wymieniony na liście California Proposition 65.
Status REACHProdukt jest zarejestrowany zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1907/2006 (REACH).
Rozpuszczalniki resztkowePodczas produkcji tego produktu nie są używane rozpuszczalniki resztkowe ani nie przewiduje się, że mogą w nim pozostawać po produkcji.
SVHCProdukt nie jest zaklasyfikowany jako substancja wzbudzająca szczególnie duże obawy (SVHC) i nie zawiera żadnego materiału zaklasyfikowanego jako SVHC na mocy artykułu 59 rozporządzenia (WE) nr 1907/2006 (REACH).
Metale ciężkieNie przewiduje się obecności istotnych metali ciężkich w produkcie powyżej obowiązujących limitów.
Testowanie na zwierzętachProdukt nie był testowany na zwierzętach do celów kosmetycznych przez producenta ani przez osoby trzecie działające w jego imieniu.
Karta techniczna – Sodium Coco Sulfate (SCS)