Zamów powyżej 100 € i zyskaj tańszą dostawę!

+421 950 333 113info@handymade.pl

Karta techniczna

TDS · EON110

Karta techniczna – Olejek eteryczny, róża stulistna 10 %

Karta techniczna do produktu Olejek eteryczny, róża stulistna 10 %, wystawiony przez Handymade.

Kod produktu
EON110
Data wystawienia
30 października 2026
Status
Ważnydokument produktowy bez ograniczenia czasowego

01Ogólne dane identyfikacyjne

ParametrWartość
Kod HS33029090
Botaniczne źródłoRosa x centifolia, Cocos nucifera L.
Barwa produktuŻółta
Kraj pochodzeniaMaroko, Słowacja
JakośćJakość kosmetyczna
Metoda przetwarzaniaFrakcjonowanie, Hydrodestylacja, Mieszanie
Pochodzenie produktuRoślinny
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i czystym otoczeniu, Przechowywać w chłodzie, Chronić przed bezpośrednim promieniowaniem słonecznym, Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu

02Parametry formulacji

ParametrWartośćJednostka
Bez zawartościparabenów, konserwantów, tlenku etylenu (EO), formaldehydu i donorów formaldehydu, sulfatów, PEG, EDTA, ftalanów, składników z oleju palmowego, silikonów, alkoholu
Faza formulacjiFaza chłodzenia, Dodawanie na końcu procesu
Funkcja w formulacjiSkładnik zapachowy
Obszar zastosowaniaTwarz, Włosy, Skóra głowy, Ciało
Rekomendowana temperatura przetwarzania< 40°C
ZastosowanieMydła, Kule do kąpieli i sole, Świece, Dyfuzory i aromaterapia, Pielęgnacja twarzy, Pielęgnacja ciała, Pielęgnacja włosów, Preparaty prysznicowe i kąpielowe
RozpuszczalnośćRozpuszczalne w oleju, Nierozpuszczalne w wodzie
Typ aplikacjiLeave-on, Rinse-off
EfektyAnti-Aging, Działanie przeciwmikrobowe, Antyoksydacja, Regeneracja, Działanie łagodzące skórę, Tonizacja
Odpowiedni dlaSuchej skóry, Dojrzałej cery, Normalnej skóry

03Zrównoważoność i certyfikacje

ParametrWartość
BiodegradowalnośćŁatwo biodegradowalne (OECD 301)
Wskaźnik składników naturalnych (NI ISO 16128)1,00
Wskaźnik składników naturalnego pochodzenia (NOI ISO 16128)1,00

04Regulacja i bezpieczeństwo

ParametrWartość
AlergenyProdukt zawiera jeden lub więcej alergenów zapachowych wymienionych w załączniku III rozporządzenia (WE) nr 1223/2009 w bieżącym brzmieniu, w tym w rozporządzeniu Komisji (UE) 2023/1545.
BSE/TSEProdukt nie zawiera materiałów pochodzenia zwierzęcego i biorąc pod uwagę brak materiałów pochodzenia zwierzęcego i proces produkcji, można wykluczyć zanieczyszczenie lub skażenie krzyżowe BSE/TSE.
CITESProdukt nie jest pozyskiwany z gatunków zagrożonych wymienionych w załącznikach Konwencji CITES i dlatego nie wymaga certyfikacji CITES.
Klasyfikacja CMR produktuProdukt nie jest klasyfikowany jako kancerogenny, mutagenny ani toksyczny dla reprodukcji (CMR) zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1272/2008.
Tlenek etylenuTlenek etylenu nie jest używany podczas produkcji tego produktu.
GMOProdukt nie został wytworzony z użyciem genetycznie modyfikowanych organizmów (GMO) jako surowców ani substancji pomocniczych pochodnych od GMO i zgodnie z rozporządzeniami (WE) nr 1829/2003 i 1830/2003 nie zawiera pozostałości ze źródeł GMO.
Klasyfikacja według CLPSubstancja jest klasyfikowana zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1272/2008 (CLP) i zawiera substancje niebezpieczne. Szczegółowe informacje o składzie, klasyfikacji i bezpiecznym obchodzeniu się znajdują się w karcie charakterystyki (SDS), która jest dostępna na żądanie.
Mikroplastiki (UE 2023/2055)Produkt nie zawiera celowo dodanych syntetycznych polimerycznych mikrocząstek zgodnie z rozporządzeniem Komisji (UE) 2023/2055.
NanomateriałyPodczas produkcji tego produktu, zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1223/2009, nanomateriały nie są używane, dodawane ani nie są tworzone.
Zawartość składników CMRProdukt nie zawiera żadnych składników sklasyfikowanych jako kancerogenne, mutagenne lub toksyczne dla reprodukcji (CMR).
Zawartość VOCProdukt jest mieszaniną lotnych związków organicznych naturalnie występujących w olejku eterycznym.
Napromienianie promieniowaniem jonizującymProdukt nie był poddany promieniowaniu jonizującemu na żadnym etapie przed, podczas ani po produkcji.
ParabenyProdukt nie zawiera parabenów.
PiktogramyGHS07 Drażniące, uczulające, słaba toksyczność, GHS08 Poważne zagrożenia zdrowotne (długoterminowe)
Proposition 65Żaden ze składników tego produktu nie jest wymieniony na liście California Proposition 65.
Status REACHProdukt jest zwolniony z obowiązku rejestracji zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1907/2006 (REACH).
Rozpuszczalniki resztkowePodczas produkcji tego produktu nie są używane rozpuszczalniki resztkowe ani nie przewiduje się, że mogą w nim pozostawać po produkcji.
SVHCProdukt nie jest zaklasyfikowany jako substancja wzbudzająca szczególnie duże obawy (SVHC) i nie zawiera żadnego materiału zaklasyfikowanego jako SVHC na mocy artykułu 59 rozporządzenia (WE) nr 1907/2006 (REACH).
Metale ciężkieNie przewiduje się obecności istotnych metali ciężkich w produkcie powyżej obowiązujących limitów.
Testowanie na zwierzętachProdukt nie był testowany na zwierzętach do celów kosmetycznych przez producenta ani przez osoby trzecie działające w jego imieniu.
Numer UFIEYX0-N0T7-A00P-P6KT

05Dane uzupełniające

ParametrWartość
SkładCaprylic/Capric Triglyceride 90 %, Rosa Centifolia Flower Oil 10 %
Karta techniczna – Olejek eteryczny, róża stulistna 10 %