- INCI
- Platonia Insignis Seed Butter
- CAS
- 8024-32-6 / 68334-28-1
- Opis
- Masło bacuri nierafinowane (Bacuri Virgin butter) pochodzi ze zbiorów dziko rosnących roślin w lasach deszczowych Amazonii w Brazylii. Pozyskiwane jest z nasion owoców rośliny Platonia Insignis. To twarde masło o ciemnobrązowej barwie i charakterystycznym ziołowym zapachu . Temperatura topnienia: 35 °C. Jest bogate w metioninę , aminokwas egzogenny będący podstawowym źródłem siarki w organizmie. Pomaga przy problemach skórnych i wspiera wzrost włosów i paznokci . Pomaga stabilizować wytwarzanie kolagenu i elastyny , dlatego jest dobrym wyborem do receptur dla skóry dojrzałej . Wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze . Stosowane jest także w pielęgnacji ran i blizn . Dzięki wyraźnie ciemnej barwie zabarwia również produkty kosmetyczne i można wykorzystać je w kremach oraz masłach do ciała, aby uzyskać złocisty odcień skóry. To wdzięczny składnik przy wyrobie kremów przeciwstarzeniowych , olejów do masażu , kremów na rozstępy , maseł i balsamów do ciała, masek i odżywek do włosów . Produkt nie zawiera żadnego z 26 alergenów wymienionych w 7. propozycji zmieniającej i uzupełniającej dyrektywę kosmetyczną Unii Europejskiej (UE) – załącznik III. Szczegółowe informacje o jakości produktu znajdują się w certyfikacie, który aktualizujemy przy każdej nowej partii. Wszystkie dostarczane surowce mają jakość kosmetyczną i nie nadają się do stosowania wewnętrznego. Czy wiedzą Państwo, czym właściwie jest masło roślinne, z czego się składa, które parametry jakości są istotne przy jego wyborze i jakie formy modyfikacji oraz przetwarzania można spotkać na rynku? Zapraszamy napełny opis przy produkcie →
Kupisz u nas



