Zamów powyżej 100 € i zyskaj tańszą dostawę!

+421 950 333 113info@handymade.pl

Sklep

Barwnik w proszku, Neon Lites Super Blue

Neon Lites Super Blue Neon Lites Super Blue to niebieski syntetyczny fluorescencyjny pigment w proszku (INCI Polyester-3, Ultramarine Blue). pełny opis

Ten produkt nie jest już sprzedawany.

Wycofaliśmy go z oferty. Zajrzyj do naszej aktualnej oferty — może spodoba się jeszcze bardziej.

Opis produktu

Neon Lites Super Blue

Neon Lites Super Blue to niebieski syntetyczny fluorescencyjny pigment w proszku (INCI Polyester-3, Ultramarine Blue). Jego podstawą jest poliester zabarwiony barwnikiem lub pigmentem, a nie naturalna mika. Dlatego nie daje perłowego połysku, lecz intensywny neonowy kolor, który świeci pod czarnym światłem UV-A. Ma wysoką kryjność: mniejszą ilością uzyskają Państwo delikatny pastelowy odcień, większą – intensywny, jaskrawy kolor.


Do czego go użyć

  • Mydła: mydła robione metodą na zimno, bazy mydlane oraz mydła ubijane. W mydle robionym metodą na zimno należy najpierw przygotować próbną partię, ponieważ odcień może się zmienić.
  • Woski zapachowe: zabarwiają masę, która podczas używania jedynie się topi i nie pali się.

Nie polecamy go do świec. W wosku się nie rozpuszcza, a podczas palenia może zatykać knot. Do barwienia świec przeznaczone są barwniki do świec.


Jak z nim pracować

Nie rozpuszcza się w wodzie ani w oleju, a jedynie się rozprasza. Do mydła należy go najpierw rozmieszać w niewielkiej ilości oleju lub gliceryny na gładką pastę, do wosku zapachowego – w niewielkiej ilości roztopionego wosku. Dopiero potem należy wmieszać go do całej masy. Najlepiej zacząć od mniejszej ilości i dodawać stopniowo, aż do uzyskania pożądanego odcienia. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu i chronić przed światłem. Podczas odważania i mieszania należy stosować odpowiednie środki ochrony, aby nie wdychać proszku.


Ograniczenie dotyczące mikroplastików

Neon Lites to poliester w proszku, dlatego obowiązuje je ograniczenie dotyczące mikroplastików na podstawie rozporządzenia (UE) 2023/2055. Mydła i inne kosmetyki spłukiwane z ich dodatkiem można wprowadzać do obrotu do 16. 10. 2027, woski zapachowe i świece do 16. 10. 2028, kosmetyki niespłukiwane do 16. 10. 2029, a produkty do makijażu, produkty do ust i paznokci do 16. 10. 2035. Do zastosowań artystycznych i rękodzielniczych ich nie oferujemy.

Wszystkie dostarczane surowce nie nadają się do użytku wewnętrznego.

Parametry

INCI
Polyester 3, Ultramarine Blue
Numer CAS
68258-82-2, 97455-37-5
Numer CI
CI 77007
Barwa produktu
Niebieska
Kraj pochodzenia
Hiszpania
Jakość
Jakość kosmetyczna
Metoda przetwarzania
Obróbka powierzchni
Zapach
Charakterystyczny
Wygląd
Proszek
Funkcja w formulacji
Barwnik
Bez zawartości
parabenówkonserwantówformaldehydu i donorów formaldehydusulfatówPEGEDTAalergennych związków zapachowychsilikonówalkoholu
Faza formulacji
Faza olejowaFaza chłodzeniaDodawanie na końcu procesu
Obszar zastosowania
TwarzWłosySkóra głowyCiałoUstaRęceStopyPaznokcie
Rekomendowana temperatura przetwarzania
Bez obmedzenia °C
Rekomendowany zakres dawkowania
1 - 30 %
Rozpuszczalność
Dyspergowalne w olejuDyspergowalne w wodzieNierozpuszczalne w olejuNierozpuszczalne w wodzie
Typ aplikacji
Leave-onRinse-off
Biodegradowalność
Nie dotyczy
Odpowiedni dla
Wszystkich typów skóryWszystkich typów włosów
Wskaźnik składników naturalnych (NI ISO 16128)
0,00
Wskaźnik składników naturalnego pochodzenia (NOI ISO 16128)
0,00
Zawartość składników bio
0 %
Zawartość odnawialnego węgla (RCC)
0 %

Dokumentacja produktu

CoACertyfikat analizy
partia N996333PDF ↓
TDSKarta techniczna
Parametry fizyczne i przetwarzaniePDF ↓
KChKarta charakterystyki
Dostępne przy zakupionych produktach —
Pobierz wszystkie (ZIP)

2 pliki PDF w jednym archiwum

OPINIE

Zweryfikowane przez klientów.

Na razie brak opinii.

Opinie piszą tylko klienci z dostarczonym zamówieniem.