MACERATY I EKSTRAKTY
Balsam peruwiański 100 ml
Balsam peruwiański Balsam peruwiański to ciemnobrązowa, lepka żywica drzewa Myroxylon pereirae o słodkim, balsamicznym zapachu. Pozyskuje się ją ze stanu naturalnego, a następnie oczyszcza i filtruje. pełny opis
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 196,99 zł
Opis produktu
Balsam peruwiański
Balsam peruwiański to ciemnobrązowa, lepka żywica drzewa Myroxylon pereirae o słodkim, balsamicznym zapachu. Pozyskuje się ją ze stanu naturalnego, a następnie oczyszcza i filtruje. Nie jest to olejek eteryczny ani destylat, lecz naturalna żywica w jakości kosmetycznej.
Nie należy stosować go jako składnika zapachowego
Zgodnie z załącznikiem II do rozporządzenia (WE) nr 1223/2009 surowy balsam peruwiański nie może być stosowany w kosmetykach jako składnik zapachowy. Podaje to również jego dostawca. Do produktu kosmetycznego można go zatem dodać wyłącznie w innej funkcji niż perfumowanie, na podstawie oceny bezpieczeństwa produktu. Jeśli szukają Państwo zapachu do kosmetyków, polecamy wybrać spośród naszych olejków zapachowych lub eterycznych.
Do czego służy
Dostawca wskazuje jego zastosowanie w pielęgnacji skóry, ciała i włosów, na przykład w kremach, masłach do ciała, balsamach i olejach. Dzięki niemu preparaty dają uczucie ciepła i ukojenia.
Na co zwrócić uwagę
- Alergeny: balsam peruwiański należy do znanych alergenów kontaktowych i ma wysoką zawartość benzoesanu benzylu. Przed użyciem należy zapoznać się z listą alergenów i kartą charakterystyki.
- Rozcieńczanie: nigdy nie należy nakładać go bezpośrednio na skórę, stosuje się go wyłącznie jako składnik gotowego preparatu.
- Przechowywanie: należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed ciepłem i światłem słonecznym.
Wszystkie oferowane surowce mają jakość kosmetyczną i nie nadają się do użytku wewnętrznego. Podczas pracy z nimi należy stosować odpowiednie środki ochrony.
Parametry
- INCI
- Myroxylon Pereirae Resin
- Numer CAS
- 8007-00-9
- Numer EC
- 232-352-8
- Barwa produktu
- Brązowa
- Kraj pochodzenia
- Salwador
- Faza formulacji
- Faza olejowaFaza chłodzenia
- Metoda przetwarzania
- FiltracjaZbieranie w przyrodzie
- Bez zawartości
- parabenówtlenku etylenu (EO)składników z GMOskładników z oleju palmowegoalergennych składników spożywczychalkoholu
- Funkcja w formulacji
- Składnik aktywnySubstancja błonotwórczaSubstancja kondycjonującaSkładnik zapachowy
- Obszar zastosowania
- TwarzOkolice oczuWłosySkóra głowyCiałoUstaRęceStopyPaznokcieHigiena intymnaJama ustna / pielęgnacja zębów
- Rekomendowana temperatura przetwarzania
- < 40 °C
- Efekty
- Działanie przeciwmikroboweDziałanie przeciwzapalneDziałanie rozgrzewająceDziałanie łagodzące skórę
- Odpowiedni dla
- Wrażliwej skóryProblematycznej skórySkóry trądzikowej
- Certyfikacje
- Vegan
- Certyfikat producenta
- BRC
- Wskaźnik składników naturalnych (NI ISO 16128)
- 1,00
- Wskaźnik składników naturalnego pochodzenia (NOI ISO 16128)
- 1,00
- Zawartość odnawialnego węgla (RCC)
- 100 %
- Objętość
- 100 ml
Dokumentacja produktu
- TDSKarta techniczna
- PDF ↓
- KChKarta charakterystyki
Zweryfikowane przez klientów.
Na razie brak opinii.
Opinie piszą tylko klienci z dostarczonym zamówieniem.












